tisdag 9 juni 2015

Premiären avklarad - Statsvetarpodden lever!

Så var det äntligen dags för första programmet med Statsvetarpodden! Vi spelade in igår, måndag 8 juni, i Dagens industris lokaler i Stockholm och programmet släpptes idag. Du kan lyssna här.

Själva är vi rätt så nöjda (vilket syns på bilden nedan...), mot bakgrund av att det är vårt första program och vi inte har jobbat med radio tidigare. En del inslag kunde varit spetsigare och rakare, men vi lär oss. Programtiden var 30 minuter, vilket är ganska kort för att vara en podsändning. Vi lever enligt devisen "less is more" och tvingar oss själva att prioritera bland idéer och inslag.


Första programmet innehöll en utvärdering av Decemberöverenskommelsen som ett uttryck för Rousseaus allmänvilja eller som en konsekvens av ett Machiavelliskt maktspel - och i det senare fallet, vem är egentligen Fursten? Därutöver sneglade vi fram mot morgondagens partiledardebatt i riksdagen, spanade in den nygamla nationalromantiken hos Anna Kinberg Batra och Stefan Löfven och grälade om mobiltelefoner i skolan. Vi förklarade varför Konstitutionsutskottet för en gångs skull enades i sin kritik mot sittande regering. Dessutom fick Jonas Hinnfors vädra en av sina käpphästar. Lyssna får du höra vilken (han har några stycken...). Allt detta på 30 minuter.

Nu tar vi nya tag och samlar oss inför Almedalsveckan. Där sänder vi varje dag söndag till fredag. Söndagsprogrammet spelas in i förväg, måndag till fredag spelar vi in live kl 16.00 på Dagens industris scen vid Donners plats i Visby. Kom gärna dit!

3 kommentarer:

 1. Då är det bara att hoppas att man kan hitta er på iTunes inom en snart framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas vi också - Dagens industri jobbar på det. Vi finns även på Acast: http://acast.com/statsvetarpodden

   Radera
 2. Hej!
  Vad är orsaken till att ni inte lägger/kan lägga upp på iTunes?

  DI har ju flera poddar på iTunes redan, tex Digitalpodden, Makrorådet, Analyspodden, Börsrådet mfl

  När tror ni att denna podd kommer att vara åtkomlig via iTunes?

  Mvh
  /Uffe

  SvaraRadera